تاتو در بارداری ، شیردهی و پریودی

عوارض تاتو در بارداری و شیردهی

تاتو در بارداری ، شیردهی و پریودی عوارض جزئی و ناچیزی ندارند و حتی با وجود خرید بهترین مارک رنگ تاتو اصل با توجه به دلایلی که برایتان ذکر می کنیم لازم است در این دوران تا حد امکان از انجام تتو صورت و بدن پرهیز کنید!

باردار بودن زمان مهمی در زندگی شماست، برای یک مادر باردار که در انتظار تولد نوزداش است ممکن است تاتو و خالکوبی راهی برای ابزار عشقش به فرزندش باشد اما تاتو در بارداری ممنوع است. 

ممکن است تصور کنید که دوران بارداری زمان مناسبی است که تاتو و میکروبلیدینگ ابرو بزنید و یا برعکس بخاطر داشتن تاتوهای‌تان نگران سلامت فرزندتان هستید.

غالباً همه‌ی شما دوست دارید کاری را انجام دهید که برای فرزندتان ایمن باشد، ولی رنگ تتو و بی حسی ممکن است باعث عوارض ناخواسته ای در بارداری برای جنین شود.

اطلاعات این مقاله برای شما که تاتو دارید و نگران فرزندتان هستید و یا مادران بارداری هستید که نمی‌دانید آیا تاتو در زمان بارداری برایتان مضر است یا نه بسیار مفید است!

عوارض تاتو ابرو یا میکرو ابرو در شیردهی از جمله سوالات پر تکرار متقاضیان تاتو است. 

در بسیاری از کشورها شیردهی به نوزادان با شیر مادر و تاتو هر دو بسیار محبوب و پرطرفدار هستند.

احتمالاً یکی از سوالاتی که پیش می‌آید این است که آیا تاتو در زمان شیردهی ایمن است؟

بخصوص علاقه به نماد پروانه در تتو توسط خانم های شیک پسند بسیار بسیار مورد توجه است و ممکن است در دوران شیردهی وسوسه شوید آن را اجرا نمایید!

تاتو در پریودی نیز بنا به دلایلی خروجی مناسبی ندارد و با درد بیشتری نسبت به حالت عادی همراه است.

در این مقاله علاوه بر سه مورد ذکر شده به عوارض ریموور تاتو در دوران بارداری، پریودی و شیردهی نیز پرداخته ایم.

 

 

عوارض تاتو در زمان بارداری

تاتو در بارداری

تاتو در بارداری بدلیل زیر با خطراتی همراه است؛

1- رنگ تتو

2- سوزن

3- بی حسی

4- تغییر فرم تاتو بدلیل کشیدگی پوست و تغییر رنگ پوست

5- بروز عفونت 

در برخی موارد حتی منجر به نقص جنین خواهد شد. 

حتی برترین رنگ های تتو دنیا نیز در بارداری ایمن نیستند و برخی از آنها حاوی فلزات سنگین و سمی هستند همچون جیوه، سرب و آرسنیک.

این مواد سمی می توانند تهدیدی برای کودک در حال رشد شما باشند، به ویژه در سه ماهه اول که اندام های اصلی در حال رشد هستند.

قرار گرفتن در معرض فلزات سنگین می تواند بر رشد مغز کودک شما تأثیر بگذارد. همچنین می تواند شانس شما را برای سقط جنین یا مرده زایی افزایش دهد.

از طرفی مواد بی حسی نیز به هیچ وجه و در هیچ برهه ای از بارداری بدون عارضه نخواهند بود. 

تتو و خالکوبی به علت فرو رفتن سوزن در بدن دردناک است و نمی توان از بی حسی قبل یا حین کار برای تتو صورت، بدن و میکرو ابرو در بارداری استفاده ننمود!

همچنین در دوران بارداری بدلیل ورم بدن پوست دچار کشیدگی می شود و قرینه بودن تاتو و کشیدگی آن بعد از بارداری تحت تاثیر قرار می گیرد. 

پوست شما می تواند به روش های دیگری نیز تغییر کند. ملاسما یا تیره شدن موقت پوست و افزایش حساسیت پوست در بارداری رایج است و می تواند بر ظاهر تتو شما تاثیر بگذارد.

بروز عفونت های ویروسی از طریق آلودگی سوزن تتو یا تجهیزات دیگر نیز محتمل است. از جمله هپاتیت B که از بدو تولد نوزاد از طریق مادر به فرزند منتقل می شود. 

امکان ابتلا به هپاتیت C و ایدز نیز در صورت انجام تتو در مراکز غیربهداشتی وجود دارد. 

 

تاتو در ماه اول بارداری 

نگرانی اصلی و مهم ترین عوارض تاتو در ماه اول بارداری و میکروبلیدینگ یا سایه ابرو یا میکرو ابرو، مسئله‌ی ابتلا به ایدز، هپاتیت و سفلیس می‌باشد. بنابراین، بهتر است تا زمان تولد نوزاد از تاتو زدن اجتناب کنید.

اطلاعات کمی برای ایمنی رنگ‌های تاتو در بارداری وجود دارد. ممکن است مواد موجود در رنگ تاتو بر رشد جنین در 12 هفته اول تاثیر بگذارد. با این حال، خطرات احتمالی ناشناخته هستند.

 

تاتو در ماه آخر بارداری 

بسیاری از بانوان نیز احتمالاً شنیده‌اند که چنانچه روی پشت و کمرشان تاتو زده باشند، نمی‌توانند اپیدورال دریافت نمایند (اپیدورال نوعی داروی بیهوشی است که حین زایمان استفاده می‌شود). با این حال، مطالعات کمی برای بررسی این مسئله وجود دارد.

تاکنون هیچکدام از مطالعات به طور قطعی چنین چیزی را تأیید نکرده‌اند. بنابراین، اکثر متخصصان بیهوشی هیچ مشکلی برای استفاده از اپیدورال برای خانم باردار با تاتوی روی پشت و کمر ندارند.

اگر می‌خواهید مطمئن شوید که با وجود داشتن تاتو روی پشت و کمر خود در هنگام زایمان مشکلی با دریافت اپیدورال ندارید با بیمارستان تماس بگیرید.

نکته خیلی مهم: اگر تاتوکار هستید و خانم بارداری حتی اصرار به انجام تاتو با رضایت خودش داشت قبول نکنید. چرا که هرگونه مشکلی در دوران بارداری به سوء‌ظن در مورد انجام تاتو، رنگ مصرفی و… منجر خواهد شد و در آن صورت ممکن است مسائل قانونی برایتان پیش بیاید!!!

اگر تاتو زده‌اید و سپس متوجه بارداری شده‌اید اطمینان حاصل کنید که تاتوآرتیست شما نکات زیر را رعایت نموده است:

  • مطمئن شوید که با مشاوره پزشک مدرک تاتو را اخذ نموده است (و یا گواهینامه معتبری از سازمان آموزش فنی و حرفه ای دریافت کرده است).
  • در طول فرایند تاتو حتماً دستکش مناسب پوشیده باشد.
  • اتوکلاو داشته باشد (یا تجهیزاتی برای استریل کردن دقیق تجهیزات تاتو).
  • کلیه سطوح و وسایل تمیز باشند.
  • از بهترین مارک دستگاه تاتو ایمن و استریل استفاده شده باشد.
  • انواع سوزن‌ تاتو و کارتریج‌ها استریل و بسته‌بندی شده و یکبار مصرف باشند.
  • از گازهای پانسمان استریل و باز نشده استفاده کرده است.
  • رنگ تاتو حتماً مجوزدار و بهداشتی باشد.

چنانچه تاتو زده اید و اکنون باردار هستید و یک یا چند مورد از اصول بالا حین تاتو برایتان رعایت نشده، آزمایش هپاتیت، ایدز و سفلیس را انجام دهید.

 

تاتو در شیردهی (میکرو ابرو یا سایه ابرو در شیردهی)

تاتو یعنی تزریق جوهر (رنگ تاتو) به لایه دوم پوست که برای انجام آن با استفاده از یک دستگاه تاتو الکتریکی، رنگ توسط یک سوزن به زیر پوست تزریق می‌شود.

رنگهای تاتو که در ایالات متحده آمریکا استفاده می‌شوند همگی با تأیید سازمان FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا) تولید می‌شوند.

اما این به این معنی نیست که در زمان شیردهی و بارداری خطر آفرین نباشند.

رنگ تاتو حاوی ترکیبات مختلفی از جمله؛ فلزات سنگینی مثل کادمیم، کبالت و منگنز است. این فلزات سنگین در دراز مدت منجر به بروز برخی عوارض برای سلامتی خواهند شد.

به طور کلی پیگمنت‌های موجود در رنگ تاتو چون درشت مولکول هستند احتمال انتقال به شیر مادر برایشان وجود ندارد.

وقتی این رنگ‌ها به زیر پوست تزریق می شوند در آنجا به دام می‌افتند، اما مشخص نیست که آیا این مولکول‌ها می‌توانند در طی ماه‌های آینده یا سال‌های آینده به داخل شیر مادر نفوذ کنند یا خیر.

 

 

تاتو در زمان شیردهی

یک سری اطلاعات عمومی باید به زنان شیرده ارائه شود. عفونت‌های موضعی و سیستماتیک شایع‌ترین خطرات تاتو می‌باشند.

عفونت‌های موضعی زمانی رخ می‌دهند که مراقبت‌های لازم بعد از تاتو توسط فرد رعایت نگردد.

عفونت‌های سیستماتیک نیز زمانی رخ می‌دهند که موارد بهداشتی و ملزومات آن توسط تاتوآرتیست رعایت نگردد. این عفونت‌ها شامل هپاتیت، کزاز و ایدز می‌باشند.

واکنش‌های حساسیتی و آلرژیک نیز ممکن است بعد از تاتو رخ دهند. این حساسیت‌ها بویژه هنگام استفاده از رنگ تاتو قرمز برای لب و تاتو بدن بیشتر احتمال بروز دارد.

مراقبت‌ بعد از تاتو عمدتاً شامل تمیز نگه داشتن تاتو، شستشوی ملایم با آب و صابون‌های مخصوص و عدم خاراندن تاتو و کندن اسکارها و عدم قرارگیری در معرض نور خورشید است.

تیلنول اغلب برای تسکین درد بعد از تاتو تجویز می‌شود و منجر به عارضه خاصی نخواهد شد.

بسیار مهم است که چه در زمان شیردهی و چه در هر زمان دیگری برای تاتو به مراکز معتبر مراجعه کنید. مراکزی که مجوز بهداشت دارند و از وسایل و تجهیزات استریل و یکبار مصرف استفاده می‌نمایند.

اکثر تاتوآرتیست‌ها برای مادران باردار و شیرده تاتو انجام نمی‌دهند، این به دلیل مسئولیتی است که آن‌ها در مقابل کودک احساس می‌کنند و این موضوع جای تشکر و قدردانی دارد!

پیشنهاد می‌شود که مادران شیرده 12-9 ماه بعد از زایمان منتظر بمانند و تاتو نکنند، چون بعد از این زمان تنها منبع تغذیه نوزاد دیگر شیر مادر نیست و می‌توان حتی به مدت 24 ساعت شیر را دوشید و دور ریخت و تا حد امکان از عوارض احتمالی تاتو روی نوزاد پرهیز کرد. 

تاتو ابرو و یا میکرو ابرو در شیردهی به یک دلیل دیگر نیز به هیچ وجه توصیه نمی شود و آن هم استفاده از بی حسی است که در هر حال در حین تاتو ابرو و… اجتناب ناپذیر است.

بی حسی می تواند از طریق شیر روی نوزاد اثر مخرب بگذارد! مگر آنکه تا چندین ساعت از شیردهی به نوزاد پرهیز کنید و شیر جمع شده در سینه را دوشید و دور ریخت.

 

 

تاتو در پریودی

تاتو در پریودی با درد بسیار بیشتری همراه است. در دوره پریودی آستانه تحمل درد در خانم ها بسیار پایین می آید و تحمل هیچگونه تنشی را ندارند مگر آنکه از بی حسی بسیار قوی همچون بی حسی نانوژل استفاده شود.

بی حسی نانوژل برای تاتو و میکروبلیدینگ

از طرف دیگر تاتو در پریودی بخاطر ورم بدن بدرستی انجام نمی شود و در اکثر موارد تتو ابرو یا بدن با ریزش رنگ یا تغییر تناز شدید مواجه می شود.

بنابراین، بهتر است از دو یا سه روز قبل از پریودی تا زمان بهبود کامل از انجام میکرو ابرو ، سایه ابرو، تتو بدن و صورت اجتناب کنید.

 

 

ریموور تاتو در بارداری ، شیردهی و پریودی

در حال حاضر پاک کردن تاتو بدن غالباً با لیزر انجام می‌شود. انرژی لیزر باعث می‌شود که رنگدانه‌های تاتو به ذرات ریزتر تبدیل شوند. این ذرات ریز توسط سیستم ایمنی بدن جمع آوری و بوسیله کبد تصفیه می‌شوند.

فرایند پاک کردن تاتو با لیزر زمانبر است و اغلب 4 تا 5 جلسه با فاصله 4 تا 8 هفته طول می‌کشد. این کار ممکن است دردناک باشد و باعث زخم و التهاب گردد. تاتو ممکن است با لیزر کامل پاک نشود.

تا کنون مطالعه ی دقیقی بر روی اثرات این رنگدانه‌های خرد شده با لیزر در دوران شیردهی روی سلامت مادر انجام نشده است و مشخص نیست آیا این ذرات آنقدر کوچک هستند که به شیر مادر وارد شوند یا نه.

پاک کرن تاتو ابرو و صورت با ریموور تاتو نیز در دوران شیردهی؛ حتی در صورت استفاده از بهترین ترمیم کننده بعد از ریموور تاتو توصیه نمی شود. 

به همین جهت به مادران توصیه می‌شود که در زمان شیردهی و بارداری از لیزر تاتوهای قدیمی پرهیز کنند.

همچنین تا زمانی که کودک از شیر مادر تغذیه می‌کند از انجام تاتو و پاک کردن آن (ریموور تاتو) بپرهیزید.

 

 

حنا و حنا هندی در بارداری

 

 

عوارض نقش حنا و تاتو در زمان بارداری

 

 

عوارض حنا سبز در بارداری و شیردهی مشخص نیست اما حنا هندی و حنا سیاه بشدت در این دوران برای جنین و نوزاد مضر هستند!

در طول هزاران سال، زنان مصری، هندی و کشورهای خاورمیانه در سه ماهه اول بارداری از حنا استفاده نموده‌اند.

افسانه‌های قدیمی وجود دارد مبنی بر اینکه استفاده از حنا ایمنی و راحتی زایمان را بالا می برد و برای کودک خوش‌شانسی می‌آورد!

اگر به این جایگزین موقتی بجای تاتو علاقمند هستید، باید بدانید که انواع مختلفی از حنا وجود دارد.

رنگ طبیعی یک حنای ایمن نارنجی، قرمز، قهوه‌ای، دارچینی و شکلاتی است  و یک تا چهار هفته ماندگاری دارد. یک حنای طبیعی هیچ گاه رنگ مشکی ندارد.

حنای سیاه و حنا هندی برای کسی که باردار است ایمن نیست، چون این حنا حاوی پارا فنیلندیاییم (PPD) است.

این ماده باعث سوختگی، لرزش و واکنش‌های مختلفی می‌شود. ممکن است این اثرات ماه‌ها طول بکشد و تشخص و درمان آن نیز مشکل است.

بنابراین از انجام طرح حنا روی کمر، حنا روی شکم و… بویژه حنا هندی و حنا سیاه اکیداً خودداری نمایید.

 

در فروشگاه اینترنتی لوازم تاتو بدن و آرایش دائم تاتو طلایی انواع تجهیزات تاتو، لوازم پوستی، ریموور و بی حسی اصل و… موجود است. 

می توانید چه به صورت آنلاین در سراسر کشور و چه به صورت حضوری در شهر تهران اقدام به خرید نمایید. 

 

 

ویدئو آموزش عوارض تتو، میکرو ابرو ، میکروبلیدینگ و ریموور تاتو در  بارداری ، شیردهی و پریودی

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


8 × نُه =